ACHTERHUIS ZILVERSMIDSKAMER

Achterhuis Zilversmidskamer is het voormalige gildenhuis van de Antwerpse Zilversmeden. Dit beschermde monument is de thuisbasis van Sterling Muziek en is bereikbaar via de Zilversmidsgang langs de Lange Koepoortstraat 58, 2000 Antwerpen.

PRAKTISCHE INFORMATIE VOOR BEZOEKERS

DOORGANG ZILVERSMIDSGANG

Om rekening te houden met de buren en andere gebruikers van de Zilversmidsgang vragen we om de rust te bewaren in de gang en deze enkel te benutten als doorgang.

FIETSENSTALLINGEN IN DE STRAAT

We vragen al onze bezoekers met fietsen om:
– fietsen te stallen in de stallingen aan de overkant van de straat
– geen fietsen voor de gevels van de aanpalende (winkel)panden

MET DE AUTO?

Je stationeert rechtsgeldig met de autobanden in de goot, tegen de stoeprand, zonder knipperlichten.

Om je kinderen of bezoekers te brengen of af te halen, mag je stationeren vlak voor de straatpoort naar de Zilversmidsgang.

Opgelet! Dubbelparkeren, autobanden op de stoep en/of knipperlichten aan wordt beboet!

Sterling Muziek is met vier koren (kleuters, kinderen, tieners, jongeren) én een pianopraktijk gevestigd in het beschermd monument ‘Achterhuis Zilversmidskamer’, een zestiende eeuws pand. Tijdens de Antwerpse Gouden Eeuw was dit huis langsheen de nog goed bewaarde ‘Zilversmidsgang’ het centrum van de Zilversmeedkunst, gelegen naast de toenmalige (Oude) Beurs.

Vandaag doet de volledige benedenverdieping van het pand dienst als ‘muziekkamer’ met ruimte voor repetities, lessen, workshops, lezingen en huisconcerten.

Sterling verwijst naar het zilver van weleer, maar ook naar sterretjes en schittering. Deze naam vat meteen ook de filosofie van Sterling Muziek samen: ‘Kinderen laten schitteren’.

HUISCONCERTEN | BEZICHTIGING

Naast de eigen huisconcerten door de leerlingen van Sterling Muziek, is er ook de mogelijkheid voor derden om de benedenverdieping te benutten. Er wordt wel steeds over gewaakt dat de activiteiten passen in de sfeer van het pand en de omgeving.

Het Zilversmidspand is doorgaans te bezichtigen tijdens Open Monumentendag of evenementen in de buurt.

Voor meer informatie contacteer ada.bakelants@gmail.com.