ADA BAKELANTS

KOORDIRIGENT & PIANIST
Ada Bakelants genoot haar muzikale opleiding aan de Kunsthumaniora van het Lemmensinstituut Leuven voor piano, blokfluit en zang. Vervolgens behaalde zij aan het Conservatorium Antwerpen het Masterdiploma Muziek als pianist.

Sinds 2010 is Ada bezieler van Muziekpraktijk Sterling met o.m. koren voor kleuters, kinderen, tieners en jongeren, een pianoklas  en ateliers voor zang en dwarsfluit. Same goed voor wekelijks ruim honderd leden en leerlingen. Met Sterling behaalde Ada diverse koorprijzen tijdens het Europees Muziekfestival voor de Jeugd, het Korenfestival Vlaanderen en de voormalige provinciale koortornooien. Ada is een regelmatig gevraagd koordirigent voor o.m. de Musiceerdagen van Amaj en coacht bij o.m. de projecten Iedereen Zingt en Kunstkuur.

Daarnaast is Ada  dirigente van het bruisende Koor Floriaan (Antwerpen, Merksem) voor volwassen liefhebbers en van twee kinderkoren in de Antwerpse basisschool De Zevensprong. In haar muziekpraktijk geeft Ada wekelijks pianoles aan 25 leerlingen.

WIM VERHULST

ZAKELIJK BEHEER & PIANOBEGELEIDING

Wim Verhulst staat bij Sterling als vrijwilliger in voor het zakelijk beheer van de vzw. Daarnaast is hij vaste pianobegeleider van de Sterling koren.

Zijn muzikale opleiding genoot Wim aan de Kunsthumaniora van het Lemmensinstituut Leuven voor orgel, piano en zang. Hij was eerste finalist orgel summa cum laude tijdens de Nationale Muziekwedstrijd voor de Jeugd (Pro Civitate). Aan het Conservatorium Antwerpen behaalde Wim het Masterdiploma Muziek als organist met grote onderscheidingen voor improvisatie en kamermuziek.

Als conservatoriumstudent was Wim coördinator van de vzw Het Orgel in Vlaanderen. Aanvullend op zijn muziekstudies studeerde Wim overheidsmanagement aan de Plantin Hogeschool.

Na een ruime loopbaan als organisatiemanager in de Vlaamse sector bovenlokale cultuur is Wim sinds 2021 Zakelijk Leider van Visit Antwerpen, de marketingafdeling die Antwerpen internationaal op de kaart zet als toeristische trekpleister.