DIRIGENTE & PIANISTE ADA BAKELANTS

Ada Bakelants (°1975) ging naar de muziekhumaniora van het Lemmensinstituut Leuven. Daar studeerde ze piano, zang en blokfluit. Aan het Antwerps conservatorium behaalde ze het Masterdiploma Muziek als pianiste. Tevens volgde Ada internationale masterclasses bij o.m. Patricia Montero & Jan Michiels en verleende zij haar medewerking aan diverse optredens en muziekproducties in Vlaanderen.

De voorbije jaren spitste Ada zich meer professioneel toe op zingen met kinderen via diverse opleidingen in Vlaanderen en Nederland. Daarnaast behaalde zij als één van de eerste in Vlaanderen het postgraduaat kinder- en jeugdkoordirectie aan het Antwerps conservatorium.

In 2010 richtte Ada Kinderkoor Sterling op. Kort daarna volgde Kleuterkoor Sterling. Met het kinderkoor behaalde Ada meteen eerste prijzen op het Europees Muziekfestival voor de Jeugd, het Korenfestival Vlaanderen en uitmuntende afdeling op het Provinciaal Koortornooi. Met het kinderkoor werkt zij regelmatig samen met Koor & Stem Vlaanderen. Wegens het succes van Kinderkoor Sterling startte zij in 2016 met het Jongerenkoor Sterling. Daarnaast dirigeert Ada ook het tienerkoor van de Musiceerdagen van Jeugd en Muziek, Provincie Antwerpen.

In 2005 was Ada in het Antwerpse Sportpaleis dirigente van 200 zingende kinderen tijdens Nekka Nacht met Herman Van Veen. Sinds dat jaar is Ada ook dirigente van het bruisende Koor Floriaan (Antwerpen, Merksem) voor volwassen liefhebbers.

Naast haar kooractiviteiten geeft Ada regelmatig les als vakleerkracht muziek in het basisonderwijs.

Als pianiste heeft Ada tevens thuis haar privé pianopraktijk ‘Sterling’ voor jonge pianisten.

Dit alles combineert Ada met een gezin van vijf kinderen.